Pleje og opbevaring af pels

Når du har investeret i en pels, så er det sandsynligvis meget vigtigt for dig, at den holder så længe som muligt, og at den holdes pæn og fin. Derfor er det en god idé, at du sætter dig ind i, hvordan din pels opbevares og plejes mest optimalt. Her kan du læse nogle generelle råd, som sikrer din pels en længere levetid og et flottere udseende i flere år.

Opbevaringen af pelsen er et vigtigt element, når det kommer til at holde din pels flot længst muligt. Dog er det også nødvendigt, at du først sørger for at rense din pels helt for fedt og snavs – og dette er især vigtigt inden du hænger din pels til opbevaring over sommeren eller andet. Grunden til, at det netop er vigtigt er, at en helt ren pels sjældent bliver udsat for angreb af møl. Skidt og snavs kan ofte fjernes ved at ryste pelsen rigtig godt, og ved at tjekke efter mellem hårene og fjerne yderligere snavs. Det er en anden sag at fjerne fedt fra din pels. Her er det oftest en god idé at få det gjort hos professionelle pelsrensere.

Efter du har sørget for, at din pels er ren, så er opbevaringen af din pels det næste vigtige skridt. For at beskytte læderet i din pels, så er det vigtigt, at den opbevares under de rigtige forhold. Dette indebærer blandt andet, at pelsen ikke må opbevares i direkte sollys, som kan udtørre læderet eller misfarve pelsen. I stedet skal pelsen opbevares på et tørt og køligt sted, så du undgår at din pels forrådner. Derudover er det særdeles skadeligt for din pels at blive opbevaret i plasticposer og lignende, hvor pelsen ikke kan ånde. Dette kan ligeledes medføre, at din pels mørner eller læderet revner.

For at kunne undgå disse forskellige skader, skal du finde et sted, som opfylder kravene til et godt opbevaringssted. Det kan evt. være i et klædeskab, som ikke står i direkte sollys eller i en mørk og kølig kælder, hvor der ikke er fugtigt. Når du hænger din pels, evt. i dit klædeskab, så er det desuden vigtigt, at den hænger på en bøjle med brede skuldre, så du ikke risikerer, at bøjlen får læderet til at revne. Som en tilføjelse, så tilbyder flere pelsbutikker og lignende at opbevare pelsbeklædning for kunderne mod et fast beløb. Hvis du ikke har et oplagt sted til at opbevare din pels over sommeren, eller du føler dig usikker på retningslinjerne for opbevaring, så kan du gøre nytte af denne mulighed.

Forhåbentligt har disse generelle retningslinjer for opbevaring af pelse givet dig de fornødne information, som du ledte efter. Ellers kan du læse videre her på hjemmesiden om både pels, buntmageri, læder og meget andet, hvor du finder endnu flere nyttige informationer.